Alles is in beweging en met elkaar verbonden

 

Wat verbindt, beweegt en inspireert jou?
Waar ligt jou energetische vermogen?
Waar ligt de ruimte om keuzes te voelen?

Verbindingen

Ons hele leven bestaat uit verbindingen. Zelfs tot op de kleinste atoom deeltjes. Ook in onze families, vriendengroepen, werk en leefomgeving bestaan verbindingen. Deze zijn samen te vatten in een systeem. Hierin herkennen we verschillende systemen waarin wij deelnemen. Doordat we verbonden zijn met elkaar in systemen vindt er altijd actie en reactie plaats. Er gebeurt wat aan de ene kant van de verbinding en deze heeft gevolgen voor de andere kant van de verbinding. Soms is dit gewenst, maar soms ook niet. Zodra verbindingen verbroken worden of verstoort ontstaat er disbalans. Energie en de beweging gaat naar andere plekken. In je persoonlijke dagelijks leven kun je dit herkenning als stilstand of een moe, boos of verdrietig gevoel. In teamverband kan dit zichtbaar zijn als je met het team de doelen niet kunt behalen, je praat langs elkaar heen en er kan geen feedback plaatsvinden, elke keer wordt hetzelfde patroon herhaald maakt niet uit hoe vaak je dit als team anders hebt proberen op te lossen. Herken jij dit?

Systemen

In ons leven behoren we tot verschillende systemen. Het gezin, de familie, vriendengroepen, ons werk, school, woonomgeving, enzovoorts. In al deze systemen hebben we onze eigen plek en rol. Vaak nemen we een rol en plek aan die we fijn en vertrouwd vinden. In sommige gevallen passen we ons naar aanleiding van een bepaalde dynamiek of een gevoel van vertrouwen in het systeem perfect aan.  Het kan zelfs zo zijn dat we verdedigingsmechanismen of vluchtmechanismen gebruiken om onszelf in een bepaald systeem te kunnen handhaven. Deze aangeleerde patronen helpen ons, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat we tot stilstand komen of energieverlies en vermoeidheid ervaren. In deze gevallen kan een systemische sessie je laten zien waar je je bevindt en welke patronen je gebruikt. Hoe kun je deze gevoelens inzetten en wanneer ben je weer in staat om vol energie in beweging te komen?

Coaching

Tijdens de coaching sessie begeleid ik jou of het team om inzicht te krijgen in de verbindingen die er zijn of juist niet zijn. In beide gevallen observeer ik datgene wat er om mij heen gebeurt. Een coach sessie begint altijd met een duidelijk vraagstuk. We zullen opzoek gaan naar inzichten via vragen, opstellingen en oefeningen. Het uitgangspunt van mijn coach sessies is dat er niets weg hoeft, maar dat je inzicht krijgt in wat je nodig hebt, de verbindingen bij jezelf of in het team. Inzicht hebben in wat je nodig hebt en deze verbindingen kunnen bijdragen aan het maken van andere keuzes, energie, groei, leven- en werkgeluk.

Nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Wil je met mij kennis maken?